Spreuken

Nieuws van de
Vereniging ter behoud van het Nietszeggende Spreekwoord

Motto: Wij zijn pas tevree, met een Nietszeggend Spreekwoord op elke plee

[VNS]

Al is het spreekwoord nog zo snel,
de Vereniging ter behoud van het Nietszeggende Spreekwoord achterhaalt het wel


Onze gratis omhoogdateer-tip.
Tip 24-11-2002: Als u een Nietszeggend Spreekwoord over een bepaald onderwerp zoekt, kunt u natuurlijk bij de beginletter van dat woord gaan kijken. U kunt echter in uw internetprogramma ook eens de ingebouwde zoekfunctie proberen. Bij de Internet Explorer vindt u deze bijvoorbeeld onder "bewerken". Door uw onderwerp in deze zoekfunctie in te vullen, heeft u kans dat u spreuken kunt vinden met het onderwerp dat u zoekt. Probeer zowel enkel als meervoudsvormen ("muis" en "muizen") als het om zelfstandige naamwoorden gaat. Probeer zowel het hele werkwoord als alleen de stam ("lopen" en "loop") als het om werkwoorden gaat.

Tip 15-10-2002: Doe eens een Nietszeggende Spreuk of een kleine verzameling van spreuken cadeau. Het is bijvoorbeeld erg leuk om een aantal spreuken rond een bepaald centraal thema aan iemand te geven. Voor een voorbeeld verwijzen wij graag naar deze lijst.

Tip 20-02-2001: Wanneer er een Nietszeggende Spreuk in je opkomt moet je hem zo snel mogelijk ergens noteren. Die gele briefjes bieden vaak een uitkomst. Nog beter zou zijn om het meteen te melen naar ons. Maar ons adres heeft u niet altijd bij de hand. Meel de spreuk dan even aan uzelf. U wordt er dan via uw meel aan herinnerd om de spreuk een keer naar ons te sturen.

Tip 12-09-2000: Onder het motto dat Herman Finkers eens in een show van hem gebruikte "Niets is zo charmant, als een spreuk aan de wand" verdient het de aanbeveling om uw huis te versieren met spreuken. Veel mensen hebben spreuken op het toilet hangen. Doe er eens een Nietszeggende bij, en wacht op reactie van bezoekers.


NIEUWS 16-02-2008: Voor wie dacht dat er ernstige ongelukken gebeurd waren, of dat het bijhouden van de site inmiddels onbegonnen werk was geworden. Dat valt mee of tegen (zo je wil). Na geruime tijd, nu dan toch weer een omhoogsdatering. We beloven niks voor de volgende keer. Dat wordt dus weer afwachten. Er is in ieder geval voorraad genoeg nog door de vele inzenders.

NIEUWS 09-01-2005: Allereerst wensen we al onze trouwe, maar natuurlijk ook al onze nieuwe leden al het beste in het nieuwe jaar. We beginnen 2005 met een het invullen van een goed voornemen. Namelijk, om eens wat vaker omhoog te dateren. Bij deze dus weer een aantal nieuwe spreuken.

NIEUWS 17-11-2004: Het is al vele malen gevraagd, en terecht. Wanneer komt de nieuwe omhoogdatering? Vandaag is de nieuwe omhoogdatering dan toch een feit. Er staan weer een heel aantal nieuwe spreuken vermeld. En het goede nieuws is, we hebben er nog veel meer op voorraad. De nu nieuw vermeldde spreuken, zijn de spreuken die voor 1 januari 2004 zijn ingestuurd. Dat wil dus zeggen, dat we nog een voorraad hebben van bijna een heel jaar. Wij kunnen bijna niet wachten, jullie wel?

NIEUWS 13-01-2004: Een nieuw jaar, goede voornemens. Ook de Vereniging ter behoud van het Nietszeggende Spreekwoord heeft ze. Vandaag zijn we begonnen met het invullen daarvan. De pagina met Nietszeggende Sporten is voor het eerst sinds 2.5 jaar bijgewerkt. Dat werd dus wel eens tijd. Op naar meer omhoogdateringen.

NIEUWS 06-09-2003: De verzameling spreuken is wederom bijgewerkt. Gestaag blijven bezoekers nieuwe aanvullingen sturen. Nieuw is deze keer dat het aantal spreuken is vermeld op de pagina. Daarnaast hebben wij een pagina met links naar gerelateerde pagina's gemaakt. Als u op onze pagina's veel plezier heeft beleefd, zijn die wellicht ook de moeite waard.

NIEUWS 21-03-2003: Voor deze omhoogdatering hebben we een aantal spreekwoordenverzamelingen doorgeworsteld en vergeleken met de onze. Dit heeft natuurlijk geleid tot enige aanvullingen. Geniet ervan.

NIEUWS 23-01-2003: De eerste omhoogdatering van 2003. De eerste van de grote spreekwoordenverzamelingen die we nog hebben staan. Deze keer een verzameling met allerlei bierspreuken. Veel plezier ermee.

NIEUWS 08-12-2002: We zijn hard op weg naar de 800 spreekwoorden. Met omhoogdateren zijn we nu weer bij. In onze meelbox staan alleen nog een aantal meels met spreekwoordenverzamelingen van anderen. In een volgende omhoogdatering zullen we daar aan gaan werken.

Nog meer taalhumor is te vinden op www.digitaaltafel.nl.

NIEUWS 24-11-2002: Zoals jullie zien is de stijl van de huispagina's drastisch gewijzigd. Tevens is de locatie een klein beetje verschoven. Dit is allemaal bedoeld om het onderhoud aan de pagina's wat gemakkelijker te maken en de pagina's tevens wat leesbaarder te maken. Uiteindelijk komt dat allemaal ten goede van u, de lezer. Wees er dus gerust blij mee.

Na de omhoogdatering van vorige maand, waren we gekomen tot inzendingen van mei 2002. Nu zijn we alweer een stukje verder en aangekomen bij juli 2002. Ondertussen hebben meer dan 750 nietszeggende spreekwoorden op onze pagina's verzameld. Op naar de 1000!

Regelmatig krijgen wij adressen van andere internetpagina's door met taalhumor erop. Die willen wij onze leden natuurlijk niet onthouden. Voor meer taalhumor bevelen wij u aan om eens een kijkje te nemen op:www.dureprijzen.com of www.contaminatie.nl.

NIEUWS 15-10-2002: Zoals beloofd een "gewone" omhoogdatering. We liggen nog altijd achter met de verwerking van de ingezonden spreuken. Op dit moment zijn we ongeveer bijgewerkt tot de inzendingen van mei 2002. We hopen dit zo snel mogelijk weer in te halen.

NIEUWS 03-10-2002: Omdat we het erg druk hebben gehad met elkaar het ja-woord geven en aangezien je "Tegen het JA-woord geen NEE kunt zeggen", zijn de beloofde omhoogdateringen van een paar maanden geleden uitgebleven. Erg leuk was het dat we van Patrick van Aarle, een groot fan al vanaf het prille begin, een toepasselijk cadeau kregen met Nietszeggende Spreekwoorden. Hij heeft de afgelopen tijd spreekwoorden verzameld met het thema "trouwen". In deze omhoogdatering hebben we deze spreekwoorden aan de lange lijst toegevoegd en is hat cadeau hier te zien. Volgende keer weer een "gewone" omhoogdatering.

Overigens heeft de top 100 in HP de Tijd gestaan en we hopen dat iemand daar nog een copie van heeft. Als iemand het heeft, neem dan even met ons contact op.

NIEUWS 09-07-2002: Excuses aan alle fans voor het lange wachten. Gelukkig blijven er regelmatig mensen verzoeken insturen om omhoogdateringen en gelukkig komen er nog altijd nieuwe reacties binnen. In januari was het ook al beloofd, maar dat doen we nu gewoon weer. We hopen de komende tijd een heel stuk achterstand in te halen. Bij deze alvast de eerste bijdrage.

Leuk nieuws is overigens ook nog dat we een tijd geleden in een top 100 van leuke, niet-nuttige internetpagina's zijn beland. We hopen binnenkort het artikel te achterhalen en houden jullie dan op de hoogte.

NIEUWS 13-02-2002: Eind januari kondigden we het al aan. Schoon schip met onze meelbox. Dat is nu bijna gebeurd. Ook deze omhoogdatering weer een heel stel nieuwe spreuken. Veel plezier met lezen, en blijf inzenden.

NIEUWS 23-01-2002: Het jaar 2002 is alweer bijna een maand in ons leven. Vanwege het bouwen aan een andere internetpagina heeft de Vereniging een tijdje wat minder omhoogdateringen gehad. Dat willen we de komende tijd goed gaan maken. Schoon schip met onze meelboks.

NIEUWS 17-10-2001: Na een nietszeggende vakantie is weer eens schoon schip gemaakt met een behoorlijk gevulde meelbox met nietszeggende spreekwoorden.

NIEUWS 27-08-2001: De pagina met nietszeggende sporten is na lange tijd weer eens omhooggedateerd.

NIEUWS 06-08-2001: Gewoon wat nieuwe spreekwoorden.

NIEUWS 01-07-2001: Eindelijk weer eens nieuwe spreekwoorden. Tevens zijn een aantal schoonheidsfoutjes, die te maken hadden met de grote aanpassing van een paar dagen geleden, verholpen. Veel plezier.

NIEUWS 28-06-2001: Het zat er al langere tijd aan te komen. Op verzoek van velen, en eigenlijk ook van onszelf, hebben we gezocht naar een nieuwe indeling. Deze nieuwe indeling is er nu. De spreekwoorden staan voortaan niet meer per rubriek maar op alfabetische volgorde van het onderwerp. Het onderwerp is dan over het algemeen een zelfstandig naamwoord of een werkwoord in het spreekwoord. Wij hopen dat de nieuwe indeling bevalt. Met deze omhoogdatering ging heel wat werk gepaard. Helaas dus geen nieuwe spreekwoorden. Volgende keer beter.
P.S.: Sommige mensen vragen zich wel eens af waarom hun ingezonden spreekwoord niet verschijnt op onze pagina's. De kans is dan groot dat wij achterliggen met de omhoogdatering van de ingezonden spreekwoorden. Hiervoor onze excuses. Het spreekwoord zegt het al: "Een hobby is leuk, mits er tijd voor gemaakt kan worden". En die tijd is schaars!

NIEUWS 06-06-2001: Er zijn na lange tijd weer nieuwe spreekwoorden te bewonderen. Veel plezier.

NIEUWS 20-05-2001: Deze keer geen nieuwe spreekwoorden, al staan er nog heel veel te popelen om op internet gepubliceerd te worden. Deze omhoogdatering staat echter in het teken van het artikel in De Standaard. Katrien van Tichelen was zo vriendelijk om het artikel voor ons te bewaren, daarvoor aan haar natuurlijk onze hartelijke dank. Het artikel is nu vanzelfsprekend te bekijken op de aparte pagina van "Een Kern van Waarheid".

NIEUWS 12-04-2001: Vanmorgen zijn wij door VARA ontbijtradio benaderd om morgenvroeg bij te dragen aan de afscheidsuitzending van Bert (de presentator). Dit omdat Bert het interview met ons erg leuk vond. Natuurlijk zijn wij daartoe bereid en morgenvroeg zullen wij dus wederom Bert te woord staan. Met wellicht nog een leuke verassing. Naast dit nieuwsfeit, zijn er ook nog enkele nieuwe spreekwoorden te vinden. Over Bert gesproken trouwens. Een inzending naar aanleiding van de vorige uitzending was: "Al spreekt hij de site-naam nog zo snel, Bert Kranenborg die mailt hem wel".

NIEUWS 05-04-2001: Ook de originele versie van "Een Kern van Waarheid" is nu exclusief bij ons te lezen. En weer een hele partij nieuwe aanwinsten.

NIEUWS 28-03-2001: In de taalbijlage van De Standaard stond gisteren een bijdrage van ons. Het berichtje "Een Kern van Waarheid" bevat een kern van waarheid en natuurlijk ook enkele voorbeelden van nietszeggende spreekwoorden.

NIEUWS 21-03-2001: Gisteren waren we te zien bij RTL-Live. We hebben een gedegen indruk achtergelaten bij het RTL-Live publiek. Misschien zijn er zelfs wel mensen aan het denken geslagen. In ieder geval toonde onze meelbak dat we goed bekeken zijn en dat mensen kosten nog moeite hebben gespaard om ons te vinden. Minoesch Jorissen, die ons interviewde, had zelf nog het spreekwoord Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig wordt er geld gemaakt in te brengen. Naar ons idee was Luc van den Abeele (de ruimtevaart-deskundige in de show) echter echt heel goed op dreef. Hij vertrouwde ons Wie zijn zak brandt, moet op zwart zaad zitten toe.

Afijn... op naar het volgende avontuur. Door het Belgisch nieuwsblad "De Standaard" zijn we benaderd voor een stuk in hun taalbijdrage. Daar werken wij natuurlijk graag aan mee. De voorbereidingen zijn in volle gang.

NIEUWS 13-03-2001: Afgelopen maandag heeft het live-interview bij VARA ontbijtradio plaatsgevonden. Het zal nog wel enige tijd duren, maar we hopen het voor elkaar te krijgen dat het fragment hier te beluisteren zal zijn.

Na de radio-uitzending loopt het storm met nieuwe aanvullingen en nieuwe aanmeldingen. Tussen alle leuke meels zat een heel bijzonder meeltje. Dat was namelijk van de redactie van RTL-Live. Ze hebben ons uitgenodigd om bij RTL-Live tussen 17:00 en 18:00 uur in de studio te komen voor een interview. Waarschijnlijk zal dit aankomende dinsdag worden, dat is dinsdag 20 maart. Twee van de drie oprichters zijn in ieder geval van plan om aanwezig te zijn voor het interview.

NIEUWS 02-03-2001: Voor de eerste keer in ons vijfjarig bestaan een omhoogdatering zonder nieuwe spreekwoorden. Wel met een paar bijzondere mededelingen.

NIEUWS 20-02-2001: Vrijdag 9 februari was er bij de televisiequis Twee voor Twaalf een gast die het Nederlands Publiek van zijn interesse in het nutteloze vertelde. Daarbij noemde hij onze internetpagina. Mocht u dit zelf ooit lezen, onze hartelijke dank hiervoor, wij hebben van onze secondes bekendheid genoten. Graag zien we natuurlijk van een beroemdheid als u enige aanvullingen in onze meelbox.

nieuws 14-09-2000: Vandaag zijn we bij de KRO in een radiouitzending geweest. Het draaide in deze uitzending om spreuken als gevolg van de invoering van de euro. Onze vereniging heeft daarin een kleine bijdrage gehad.


Naar Ferry's Kwak;


Ferry
roelofs @ nrg.eu

Copyright © 2002 Ferry