Verslag van de vakantie:
La Gomera

Woensdag. Eerste dag:

Paspoort gehaald voor mij + pasfoto laten maken ... Oom Martin bracht ons naar Schiphol. Ons vliegtuig was van Transavia. Na 4,5 uur landden we op Tenerife, een van de Canarische Eilanden.
Een bus bracht ons meteen naar de haven, waar de veerboot naar het eiland La Gomera al klaar stond. We waren de laatsten die aan boord gingen. Hij ging meteen weg toen wij erop waren. Op de veerboot kregen we een lekkere maaltijd. Toen we op La Gomera aankwamen, was het al helemaal donker. We kwamen heel laat in ons hotel aan. Het hotel heette Jardin Tecina. Wij hadden appartement 188: 2 kamers en een badkamer.

Donderdag. Tweede dag:

Uit het raam ( van de kamer ) keek je uit over de Atlantische Oceaan. Die was prachtig licht blauw. Op een uitkijkpunt kon je naar beneden kijken. We zagen witte golven tegen de rotsen klotsen. Er stonden prachtige bloemen in het park. Er was ook een ontbijtbuffet. Ik vond alles lekker. En ze hadden ook cakejes. We zijn eerst naar Playa de Santiago gelopen. Daar was het heel heet en er was veel stof. Er waren allemaal rode stenen. Hier waren niet zoveel bloemen als bij ons in het vakantiepark.
Papa ging 's middags wandelen (zweten!). Mama en ik gingen naar het zwembad. Ik bleef heel lang in het zwembad en ik was later verbrand. Want ik moest eruit van mama, maar ik wou niet luisteren. 's Avonds deed het erg pijn. Mijn T-shirt deed pijn op mijn schouders. Ik kon alleen op mijn buik slapen.

Vrijdag. Derde dag:

We gingen met de bus weg naar vlakbij de hoogste plek van het eiland. Van mama heb ik een reistabletje gekregen. We gingen een hele lange wandeling houden in het Cederbos. Dit wordt ook wel het Nevelwoud genoemd, omdat er veel mistwolken zijn. Het was er heerlijk koel. Gelukkig maar, want mijn schouders deden nog hartstikke pijn. We hebben beneden in het dal ( 700m dalen! Ik heb 2 blaren gekregen! ) gegeten in een klein restaurantje: Een salade met uien ( bah! ). Er waren binnen 2 papegaaien in een klein kooitje. Een hele kleurige en een grijze. En die gekleurde mocht van de grijze niks eten, want die grijze was de grote baas.
Ik had het koud. Want er kwam mist en wind opzetten. Na het eten moesten we nog een uur omhoog lopen. Daar moest ik bij zweten. Toen deden mijn schouders pijn. Boven konden we gelukkig terug met de bus. Toen gingen we eten in het hotel.

Zaterdag. Vierde dag:

Weer gingen we wandelen. Maar nu echt naar het allerhoogste punt, wel 1400m. Je kon ook het Canarisch Eiland La Palma zien liggen. Het was warmer dan gisteren, maar gelukkig niet zo ver. We hebben ook nog wat gegeten in een restaurantje: geitenvlees, groentensoep, salade. We hebben iets voor moederdag gekocht, in een pot- tenbakkerij: een klein schattig kannetje. Het uitzichtspunt bij de Agando rots was erg mooi. Om 5 uur waren we weer in het hotel.

Zondag. Vijfde dag:

Nog vroeger uit bed: om half acht, want we moesten naar de haven lopen. We gingen met de boot "Tina" rond het eiland varen. Allemaal rotsen en het uitzicht was heel erg mooi. Ik zat binnen in de schaduw en ik zat maar in de spiegel te kijken. En ik zag de boot maar wiegelen en wiebelen. Vooral aan de noordkant van het eiland schudde de boot flink. Daar werd ik misselijk van. De vrouw die naast mij zat was ook helemaal niet lekker. Want de vrouw die had geen pilletje genomen. Ik kreeg wel een pilletje. Het pilletje was geel. Het was de laatste. Die vrouw moest later overgeven, maar ik gelukkig niet.
Later zagen we nog dolfijnen uit het water opspringen: prachtig. Ook kregen we nog gebakken vis te eten. Maar daar hield ik niet zo van.