Myers Briggs Type Indicator® (MBTI®)Uitstellen
Home Up Werkvoorkeuren Carričre kiezen Uitstellen Stress Communiceren Teams Intimiteit Ontwikkeling

 

Stop Uitstellen

We hebben de neiging activiteiten verbonden met onze minst ontwikkelde functie te vermijden. Overwinnen van ons type van uitstellen, verplicht ons te handelen tegenovergesteld aan ons voorkeurstype. Het goede nieuws is dat dit helpt ons te ontwikkelen in meer rijpe, volledig functionerende volwassenen die dingen op tijd gedaan krijgen. Wat we vermijden kan een probleem zijn op school, op het werk en in relaties.

Voorkeur

Wat we vermijden

Manieren om te compenseren

Extraversion (E)

Rust, reflectie, zelfbeschouwing, lezen, alleen studeren, rapporten schrijven. Je hoeft niet alles te delen. Plan interacties. Focus. Vermijd afleiding.

Introversion (I)

Tot een groep spreken, werken met een groep, afspraken maken, terugbellen. Leer "meedoen" en over koetjes en kalfjes praten. Oefen luistervaardigheid. Plan tijd met anderen.

Sensing (S)

Denken over de toekomst, speculaties, diepere betekenissen, creatieve mogelijkheden. Vermijd muggenzifterij, ga achterover zitten en probeer het overzicht te begrijpen, een gevoel van geschiedenis of de toekomst.

Intuition (N)

Saaie details, routinewerk, nauwkeurig gestandaardiseerde procedures. Plan tijd voor karweitjes. Zie dit als het ontwikkelen van je zwakkere kant om met de werkelijkheid in overeenstemming te komen.

Thinking (T)

Emotionele situaties, excuses, zorgen voor emotionele ondersteuning en aanmoediging. Identificeer en reageer op behoeften van anderen. Leer de kunst van beďnvloeden en overtuigen.

Feeling (F)

Analytische taken alleen doen, intermenselijke conflicten, confrontaties, kritiek, taken niet gerelateerd aan persoonlijke waarden. Maak tijd vrij voor je eigen werk. Leer "Nee" te zeggen zonder je schuldig te voelen. Leer de kunst van beďnvloeden en overtuigen.

Judging (J)

Pret, niets doen, ontspanning (eindeloos werk komt eerst) Ontwikkel flexibiliteit. Plan vrije tijd.

Perceiving (P)

Het maken van een definitieve beslissing Plan en volg een schema. beloof niet te veel. Voldoe aan deadlines.

Nog niet bekend met Uw eigen type? Achterhaal Uw eigen Type!

Wilt U meer weten over Uw type, lees dan ook eens één van de vele typeprofielen op de MBTI Startpagina.


Copyright © 2001 Alfred S. Alschuler - alschuleras@appstate.edu - See http://www.appleprof.com for more life and study skills.

Copyright © 2002 Nederlandse vertaling Patrick Mast - Kijk op de MBTI Startpagina http://mbti.pagina.nl

Myers-Briggs Type Indicator, and MBTI are registered trademarks of Consulting Psychologists Press, Inc.

Laatste update: 03 dec 2002 16:45