Myers Briggs Type Indicator® (MBTI®)Intimiteit
Home Up Werkvoorkeuren Carrière kiezen Uitstellen Stress Communiceren Teams Intimiteit Ontwikkeling

 

Duurzame intimiteit

Helaas hier geen antwoorden om alle wereldproblemen op te lossen. Wel een aantal bespiegelende gedachten gebaseerd op type theorie.

  1. Trekken tegenpolen elkaar aan?

Ja en nee. Statistisch gezien zijn het aantal stellen met 0, 1, 2, 3, en 4 gelijke voorkeuren bijna hetzelfde als verwacht zou kunnen worden bij toevallige verdeling.

  1. De verschillen die initieel boeien, zijn vaak de relatie problemen die opgelost moeten worden nadat de verliefdheid over is.

Iemand met Introversion (I) kan geprikkeld worden door iemand met Extraversion (E) zijn sociale energie en conversaties, om later alleen maar af te knappen op de behoefte bij Extraversion (E) voor conversaties en activiteiten, zonder tijd om alleen te zijn en na te denken.

Iemand met Intuition (N) kan de wereld van iemand met Sensation (S) heerlijk sensueel, praktisch en gegrond vinden, maar zich later ernstig beperkt voelen door de conventionaliteit van iemand met Sensing (S), en niet aangehoord, en weinig of niet gewaardeerd worden als je met Intuition (N) je wereld van voorstellingsvermogen en kansen deelt.

  1. Duurzame, liefdevolle intimiteit, is gedeeltelijk het resultaat van het waarderen van verschillen bij wat je kiest te doen, de manier waarop je kiest, wat stress veroorzaakt, hoe je uitstelt, communiceert, en samenwerkt als een team. (Kijk eens bij die pagina's voor meer specifieke suggesties).

In je ontwikkeling als een volledig functionerend persoon kan je het meeste leren van je partner's tegengestelde voorkeuren. Je kan als model voor elkaar zijn. Tezamen kan jullie leven voller, rijker, en meer gebalanceerd zijn. Als je echter verschillen niet op waarde schat, zullen zij bronnen van conflict en vervreemding worden.

Nog niet bekend met Uw eigen type? Achterhaal Uw eigen Type!

Klik hier om de profielen "Love Type", "Relationships", en "How to love an ..." te bestuderen van jou en je partner's type.


Copyright © 2001 Alfred S. Alschuler - alschuleras@appstate.edu - See http://www.appleprof.com for more life and study skills.

Copyright © 2002 Nederlandse vertaling Patrick Mast - Kijk op de MBTI Startpagina http://mbti.pagina.nl

Myers-Briggs Type Indicator, and MBTI are registered trademarks of Consulting Psychologists Press, Inc.

Laatste update: 03 dec 2002 16:45