De film

Asterix en Obelix tegen Caesar ging op 22 maart in premiere in Nederland. De film is oorspronkelijk in het Frans maar hij is geheel nagesynchroniseerd in het Nederlands (met de stemmen van o.a. Serge Henri Valcke, Jack Wouterse, Johnny Kraaijkamp jr. en Frits Lambrechts) en heeft een Nederlandstalige titelsong "Ze ziet me niet staan". Dit liedje wordt gezongen door Marcel Kapteijn, van Ten Sharp! De single ligt sinds 26 maart in de platenwinkel en is al verkozen tot de 'paradeplaat' van Radio 2 voor de week van 29 maart tot 4 april. Gauw gaan halen!

De film is geen tekenfilm, maar een live-action film met veel special effects. Hij is zeker geschikt om met de hele familie naar toe te gaan, de kinderen zullen hem prachtig vinden. De regisseur is Claude Zidi en de hoofdrollen worden vertolkt door Gerard Depardieu (Obelix) en Christian Clavier (Asterix). In andere rollen zien we Roberto Benigni (Catastrofus/Detrius), Laetitia Casta (Walhalla/Falballa) en Arielle Dombasle (Mevr. Nestorix). Reserveer nu bij http://www.bios.nl/

asterix1.jpg cesar000.jpg obelix00.jpg lcasta00.jpg adombasl.jpg

De links

Er zijn al een heleboel pagina's over deze film op het Internet, en zelfs de trailer kun je bekijken. De meeste links zijn in het Frans, ik heb op geen enkele Nederlandstalige site een vermelding van de film kunnen vinden (behalve bij de bovengenoemde bios.nl).

persos00.jpg


Index