De Spaanse keuken.

 

  1. Paella Valenciana - paella met konijn (zonder vis)
  2. Champiñones al ajillo - Champignons met knoflook (tapas)
  3. Canalones a la Catalana - Cannelloni op Catalaanse wijze
  4. Salpicón de rape y mariscos - Zeeduivel met zeevruchten (salade)
  5. Queso fresco con mojo de cilantro – verse kaas in koriandermarinade (voorgerecht of tapa)
  6. Pincho de langostino y huevo – geroosterd brood met garnalen en ansjovis (voorgerecht of tapa)
  7. Patatas al horno con pimientos – gebakken aardappelen met paprika (bijgerecht)
  8. Orejones al vino tinto – gedroogde abrikozen in rode-wijnsiroop (nagerecht)
  9. Mojo de cilantro – koriandersaus
  10. Manzanas en jarabe – appels in wijnsiroop (nagerecht)
  11. Guisantes a la Valenciana – doperwten à la Valencia
  12. Filetes de lenguado rellenos - gevulde rolletjes van tongfilet
  13. Champiñones y gambas a la plancha – champignons met garnalen
  14. Carne estofado a la asturiana – runderstoofschotel op Asturische wijze
  15. Caldereta de ternera al comino – kalfsvlees met komijn
  16. Buñuelos de buangos – courgettebeignets
  17. Espárragos verdes con guisantes - groene asperges met verse doperwten
  18. Riñones al jerez - niertjes in sherry
  19. Arroz con leche - rijst met melk (nagerecht)
  20. Higados al jerez - kippenlevertjes in sherrysaus (Tapas)
  21. Flan de manzana - flan van appels (nagerecht)
  22. Tomates con atún - tomaten gevuld met tonijn
  23. Pinchitos morunos - Moorse kebab
  24. Patatas con almejas - aardappelen met venusschelpen
  25. Huevos al estragón - Eieren met dragon
  26. Croquetas de patata con gambas - kroketten van aardappel met garnaaltjes
  27. Arroz negro - zwarte rijst
  28. Agua Valencia (variant op de sangría)
  29. Sangría
  30. Salmonetes con fritada de cebolla - salmonetes met gebakken uien
  31. Gazpacho
  32. Sardinas a la mostaza - sardines met mosterdsaus
  33. Sardinas al horno - sardines uit de oven
  34. Truchas al Jerez - Forel Jerez-stijl
  35. Salmón y espárragos en salsa verde - Zalm en asperges in groene saus
  36. Pollo a las hierbas - kip met kruiden
  37. Mero al estilo canario - Heilbot op Canarische wijze
  38. Lomo de cerdo a la cerveza - varkenslende in het bier
  39. Ensalada de mariscos - zeevruchtensalade
  40. Allitas de pollo en escabeche - Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
  41. Merluza en ajada a la gallega - Kabeljauw in Galicische saus
  42. Rodajas de merluza al azafrán - Kabeljauwmoten in saffraansaus
  43. Langostinos gratinados - gegratineerde langostines
  44. Bonito fresco al Jerez - Verse bonito Jerez-stijl
  45. Tomaticán (carne con tomate) - vlees met tomaten (Tapas)
  46. Carne con tomate - vlees met tomaten (Tapas)
  47. Alioli - knoflooksaus
  48. Pollo con cigalas - kip met rivierkreeftjes
  49. Chipirones a la española - inktvisjes op z'n Spaans
  50. Pisto Manchego - groenteschotel (Tapas)
  51. Patatas bravas - aardappelen met pikante tomatensaus (Tapas)
  52. Patatas alioli - aardappelen in knoflookmayonaise (Tapas)
  53. Pà amb tomaquet - knoflookbrood met tomaat (Tapas)
  54. Mejillones salteados - gesauteerde mosselen (Tapas)
  55. Gambas cocidas con salsa romesco - garnalen in romescosaus (Tapas)
  56. Ensaladilla rusa - Russische salade (Tapas)
  57. Calamares fritos a la Romana - gefrituurde pijlinktvis à la Romana (Tapas)
  58. Albóndigas en salsa de cognac - gehaktballetjes in cognacsaus (Tapas)
  59. Gambas en salsa de tomate picante - Garnalen in gekruide tomatensaus (Tapas)
  60. Pulpo con patatas - octopus met aardappelen
  61. Tomaat-paprikasaus
  62. Paella zoals Carmen het maakte
  63. Conejo a la ribera - "oeverkonijn"
  64. Zarzuela de pescados y mariscos
  65. Anguilas en salsa picante de tomate - paling in pikante tomatensaus
  66. Caracoles - slakken
  67. Uientortilla volgens Carmen
  68. Mejillones y almejas en salsa de tomate y vino blanco - Mosselen en venusschelpen in tomaten-wijnsaus
  69. Cocido Gallego
  70. Conejo con aceitunas - Konijn met olijven
  71. Arroz a Banda - rijst puur
  72. Visbouillon op z'n Spaans
  73. Salsa de Tomate- Tomatensaus
  74. Linzen met chorizo en vlees
  75. Gambas al ajillo (gambas met knoflook)
  76. Pollo en salsa de ajo - kip in knoflooksaus
  77. Estofado de ternera - stoofpot van kalfsvlees
  78. Arroz con cordero - rijst met lamsvlees