Home

 

Unexpected Accident

Wonen in Hoedspruit - SA

Kleindkinderen

 

Hoofdgebouw

Rondavels

Family chalet

Tree house

Terras

 

Air photo

Bushcamp

Boma

Pool

De bar

 

Landrover

Landrover (2)

Bridge

Carport

Building activities

Borehole

 

Onverwacht bezoek

Afscheid

Reis  

Bestemming

 

Inrichting

Bakkie

Bush

Wildlife

Excursies

Div. foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 juli 2012.

Welkom op deze website.

Het is al weer een hele tijd geleden dat Corné en Miriam emigreerden naar Zuid-Afrika.

Om een traumatische gebeurtenis van een aantal jaren geleden maar eens van mij af te schrijven leek het mij zinvol om dit verhaal (Unexpected Accident) dan maar op deze website te publiceren.

Mijn bedoeling is om het een en ander vast te leggen over het leven daar in het verre en donkere Zuid-Afrika bij Amukela, gelegen  in het Balule Game Reserve dat tegenwoordig deel uitmaakt van het Greater National Kruger Park.

De uitgestrektheid en vaak nog ongerepte natuur, de pikkedonkere nachten en schitterende sterrenhemel zijn adembenemend en moet je eigenlijk met eigen ogen aanschouwen . Foto’s en woorden schieten hier tekort. Wilde dieren en vogels moet  u in het echt horen zien en de bush die moet je ervaren. De "Suid Afrikaners",  zowel zwart als blank, die moet je ontmoeten en last but not least het klimaat dat moet je voelen.   

Op 26 januari 2004 trokken zij, Corné en Miriam, de voordeur van hun huis in Boxtel definitief achter zich dicht en vertrokken richting Hoedspruit, gelegen op een steenworp afstand van het wereldberoemde Kruger Park om daar een  "Lodge" te beginnen.  

Hun lodge ligt midden in een "Big Five" gebied en bestaat uit een viertal rondawels, gemeenschappelijke ruimtes een boma en een lappa enz.

Voor de veiligheid en om rustig te kunnen slapen is er een fencing rondom het Bush camp aangebracht. 

Big Five is een verzamelnaam voor olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. De lodge heet "Amukela Game Lodge" en Amukela betekent "welkom" in het Tsonga (de taal van de Shangaan, een lokale bevolkingsgroep). 

Corné & Miriam hebben, volgens  een interview met Corné bij zijn afscheid bij van Lanschot Bankiers te 's-Hertogenbosch, gekozen voor "kwaliteit van leven".

Inmiddels zijn er in die periode dat zij daar wonen drie kinderen geboren, drie jongens (Niels en Dennis en Felix). 

In 2009 is er de TV ploeg van René Stokvis Producties op bezoek geweest om opnames te maken voor het TV programma Onverwacht  Bezoek van de EO.

Tot zover deze inleiding en hopelijk krijgt u zelf nog eens de kans om de Regenboognatie, zoals Zuid-Afrika ook word genoemd,  nog eens te bezoeken.

Jan van Dongen 

 

Website: www.amukela.com.

E-mailadres: info@amukela.com

 


View My Stats

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________

  Welkom old South Africa The gate Hoofdgebouw  Rondavels Family chalet  Tree house  De terrassen De boma Wildlife  Excursies  Air photo  Pool  Div. foto's  Bobotie Land Rover  Kleindkinderen  Het afscheid De reis Bestemming  Route beschrijving  Inrichting Het bakkie De bush De bar Ontspanning Onverwacht bezoek  Unexpected Accident KSFCVD