Home

 

Borehole

Wonen in Hoedspruit - SA

Kleindkinderen

 

Hoofdgebouw

Rondavels

Family chalet

Tree house

Terras

 

Air photo

Bushcamp

Boma

Pool

De bar

 

Landrover

Landrover (2)

Bridge

Carport

Building activities

 

Onverwacht bezoek

Afscheid

Reis  

Bestemming

 

Inrichting

Bakkie

Bush

Wildlife

Excursies

Div. foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom old

 het oorspronkelijke welkomswoord

 

Welkom op deze website.

De bedoeling van de website is om familie, vrienden, kennissen en andere ge´nteresseerden te informeren over  het doen en laten van CornÚ en Miriam van Dongen daar in het verre en donkere Zuid Afrika. Ik wil proberen om u, althans enigszins, op de hoogte te brengen van hun reis naar en vooral hun verblijf op hun Amukela Game Lodge daar in Zuid Afrika. De echte  verhalen over hun avonturen zult u echter, te zijner tijd, van henzelf moeten vernemen.

De uitgestrekte en vaak nog ongerepte natuur, de pikkedonkere nachten en schitterende sterrenhemel zult u echter met eigen ogen moeten zien: beelden en woorden schieten hier tekort. De wilde dieren en vogels zult u eveneens in het echt moeten zien en horen en de bush zult u moeten ruiken. De "Suid Afrikaners",  zowel zwart als blank, zult u moeten ontmoeten. Er zal een wereld voor u opengaan. Met foto's probeer ik een beeld van de werkelijkheid te tonen, maar sfeer zult u moeten proeven en voor het Úchte proeven van die sfeer zult u zelf  aanwezig moeten zijn. Foto's en film daarentegen zijn een geweldig hulpmiddel om herinneringen weer eens wat duidelijker voor de geest te halen. 

Op 26 januari 2004 trokken zij, CornÚ en Miriam, de voordeur van hun huis in Boxtel definitief achter zich dicht en vertrokken samen met hun twee Schotse collies en complete huisraad richting het stadje Hoedspruit, op een steenworp afstand van het wereldberoemde Krugerpark om een zogenaamde "Lodge" te beginnen. Een Lodge is een vakantiepark met kleine, ronde huisjes voor de gasten. 

"Onze lodge ligt midden in het gebied van de "Big Five", maar omdat we willen dat onze gasten rustig kunnen slapen, plaatsen we een hek om ons park. Big Five is een verzamelnaam voor olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. Onze lodge heet "Amukela Game Lodge" en Amukela betekent "welkom" in Tsonga (de taal van de Shangaan, een lokale bevolkingsgroep).  "Miriam en ik hebben gekozen voor kwaliteit van leven". Aldus enkele alinea's uit een interview met CornÚ bij zijn afscheid bij F. van Lanschot Bankiers te 's-Hertogenbosch.

Ik hoop dat u veel plezier zult beleven aan het bekijken van deze website en hopelijk krijgt u de kans om zelf het mooie Afrika te gaan bewonderen.

Met enige trots,

Jan van Dongen 

(vader van CornÚ)

 

Mocht u behoefte hebben om te reageren, dan kan dat naar e-mailadres: dongenvj@iae.nl

Voor de website Amukela Game Lodge van CornÚ en Miriam gaat u naar www.amukela.com.

Hun e-mailadres is: info@amukela.com

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________

  Welkom old South Africa The gate Hoofdgebouw  Rondavels Family chalet  Tree house  De terrassen De boma Wildlife  Excursies  Air photo  Pool  Div. foto's  Bobotie Land Rover  Kleindkinderen  Het afscheid De reis Bestemming  Route beschrijving  Inrichting Het bakkie De bush De bar Ontspanning Onverwacht bezoek  KSFCVD