Home

 

Unexpected Accidents

Wonen in Hoedspruit - SA

Kleindkinderen

 

Hoofdgebouw

Rondavels

Family chalet

Tree house

Terras

 

Air photo

Bushcamp

Boma

Pool

De bar

 

Landrover

Landrover (2)

Bridge

Carport

Building activities

Borehole

 

Onverwacht bezoek

Afscheid

Reis  

Bestemming

 

Inrichting

Bakkie

Bush

Wildlife

Excursies

Div. foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bush Camp of The Wild Ranger

 

We schrijven 2008.

Ingang van het bush camp.

Voor alle zekerheid, helaas is dit geen permanent maar slechts een tijdelijk bush camp, binnen het kamp Amukela, van ons aller grote vriend Edwin Cruywagen, Helaas zal Edwin voor Amukela niet behouden kunnen blijven, hoe graag dat wij dat ook zouden willen. Een Wild Ranger als Edwin leeft nu eenmaal een nomadisch bestaan en zal nooit echt lang op een en dezelfde vaste plaats kunnen blijven. Wij wensen Edwin en zijn vrouw Francis het allerbeste toe voor de toekomst.  En laat deze foto sessie een eerbetoon van ons aan Edwin zijn.

 

Het bivak.

 

Een vuurplaats met rooster om potje te koken.

 

Olielampen voor als het donker wordt.

 

Allerlei soort attributen om te overleven in de bush.

 

Skeletten van koppen van dieren , voor educatie.

 

"Die vroue-leeu se kop".

 

Nog meer attributen om te overleven in de bush.

 

EHBO-doos en andere spullen.

 

Restanten van de hoorns van een buffel.

 

Kookgerei om te overleven in de bush.

 

Edwin Cruywagen alias "The Wild Ranger", die werkelijk alles van de bush weet en daarom ook game walks en  bush courses verzorgt. Edwin is een zeer aimabele en bekwame kerel waar wij graag mee te doen hadden. Ook op Tim, onze kleinzoon van 15 jaar oud toen, had hij een geweldig goeie invloed. Tijdens een van de game walks heeft hij ons geleerd over survival in the bush en bijvoorbeeld over hoe we er water kunnen vinden en hoe een touw of koord te knopen van de bladvezels van een plant, vrouwentong of wel Mother in Law Tong, als ik het goed heb. Edwin is te zien in onderstaande video The Wild Ranger. Deze video is gemaakt door onze kleinzoon Tim Reinink tijdens ons verblijf in Zuid-Afrika in Balule begin 2008. Wij missen Edwin nu al maar we hopen hem in de toekomst toch hier of elders in Zuid Afrika weer te ontmoeten en te kunnen genieten van zijn bezieling met betrekking tot de natuur in de ruimste zin des woord. Bij het schrijven van deze toelichting krijg ik er een brok van in mijn keel en tranen van in mijn ogen. Gelukkig hebben we onderstaande - en ook nog ander - videomateriaal van hem.

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________

  Welkom old South Africa The gate Hoofdgebouw  Rondavels Family chalet  Tree house  De terrassen De boma Wildlife  Excursies  Air photo  Pool  Div. foto's  Bobotie Land Rover  Kleindkinderen  Het afscheid De reis Bestemming  Route beschrijving  Inrichting Het bakkie De bush De bar Ontspanning Onverwacht bezoek  Unexpected Accidents KSFCVD